Organic agriculture is a production system based on the cultivation of agricultural crops and the breeding of animals, as well as the production, and processing of organic products without applying chemical-synthetic (artificial) substances.
The main legislative documents related to organic food and the farming system in Azerbaijan are summarized below:
Certification of organic products is a procedure for determining the conformity of these products to the standards of organic agriculture. This certification is carried out in two stages: control and certification. Organic product certification begins with the manufacturer's application (farmer, supplier, packer, seller) to the certification body.
Detailed information on the certification process of organic products can be found on the website of the Quality Association.
Ekoloji kənd təsərrüfatı kimyəvi-sintetik (süni) maddələr tətbiq etmədən kənd təsərrüfatı bitkilərinin becərilməsi və heyvandarlığın artırılmasına, habelə üzvi məhsulların istehsalına və emalına əsaslanan istehsal sistemidir.
Azərbaycanda üzvi qida və əkinçilik sistemi ilə bağlı əsas qanunvericilik sənədləri aşağıda ümumiləşdirilmişdir:
Ekoloji məhsulların sertifikatlaşdırılması bu məhsulların ekoloji kənd təsərrüfatı standartlarına uyğunluğunun müəyyən edilməsi prosedurudur. Bu sertifikatlaşdırma iki mərhələdə həyata keçirilir: nəzarət və sertifikatlaşdırma. Üzvi məhsulların sertifikatlaşdırılması istehsalçının (fermer, təchizatçı, qablaşdırıcı, satıcı) sertifikatlaşdırma orqanına müraciəti ilə başlayır.
Orqanik məhsulların sertifikatlaşdırılması prosesi haqqında ətraflı məlumatı Keyfiyyət Assosiasiyasının internet saytından əldə etmək olar.